Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolony u Mošnova: Na Dny NATO opět míří tisíce lidí

Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Foto: natodays.cz

Mošnov - V sobotu dorazilo na Dny NATO zhruba 45 tisíc lidí, dnes bude návštěvnost o poznání vyšší. Na silnici I/58 mezi Ostravou a Příborem se u letiště tvoří asi dvoukilometrové kolony aut.

"Kolony jsou pouze na silnici I/58. Od Studénky je doprava plynulá," řekl operátor speciální policejní linky Michal Tichý. Situace už se podle něj zřejmě bude pomalu stabilizovat, protože většina lidí podle zkušeností z minulých let na akci vyráží před 09:00.

Pořadatelé na letošním 16. ročníku akce připravili program, který je podle nich nejbohatší v historii. Zahrnuje více než 250 kusů techniky v dynamických i statických ukázkách. Mezi největší lákadla patří americké bombardéry B-1B Lancer a B-52 Stratofortress, speciální ženská jednotka jordánské armády v akci nebo vystoupení italské letecké akrobatické skupiny Frecce Tricolori. Vstup na akci je zdarma.

Letos se Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR účastní vojenské, bezpečnostní a záchranářské jednotky z rekordních 21 zemí, speciální partnerskou zemí je Německo.

Témata:  Dny NATO Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.