Praha - Vinařská sezóna je v plném proudu. Vy si doma nemusíte vychutnávat jen sklenku vína, ale také si z něj můžete připravit výborný koktejl. Máme pro vás několik receptů, se kterými ohromíte svou drahou polovičku nebo přátele.
Chevrolet
Budete potřebovat:
100g jahodlžičku cukru5 kostek ledu1,5 dcl růžového vína
Postup:
Do mixéru vhoďte jahody s cukrem, kostkami ledu a ingredience rozmixujte. Poté vzniklý mix nalijte do připravených sklenic a přilijte do nich růžové víno. Sklenice ozdobte rozkrojenou jahodou a drink servírujte s tlustým brčkem. Sladká vitamínová bomba určitě potěší vaše hosty!
Hawajský koktejl
Budete potřebovat:
1 dcl zmraženého ananasového džusu1 dcl bílého vínaplátek ananasu na ozdobení
Postup:
Nechte zmrznout ananasový džus v mrazáku. Potom si připravte mixér a zmražený džus do něj vložte. K džusu přidejte bílé víno a mixér zapněte na střední obrátky. Poté nalijte koktejl do skleniček a ty ozdobte plátkem ananasu. Podávejte s tlustým brčkem.
Citronová Bowle
Budete potřebovat:
7 dcl červeného vína5 dcl bílého vína8 lžic cukru krystal7 dcl sody2 ks citronu
Postup:
Červené i bílé víno slijte do velké mísy. Přidejte cukr a také kůru z pečlivě očištěných citronů. Mísu zakryjte víkem a vložte do ledničky.
Tento nápoj je třeba připravovat s předstihem, protože v ledničce by se měl nechat chladit jeden den, během kterého je potřeba čas od času koktejl promíchat, aby se cukr dokonale rozpustil.
Těsně před podáním dochuťte citronovou šťávou a zalijte bowli sodovkou. Nejjednodušší ozdobou budou plátky čerstvě nakrájeného citrónu, kterými vyšperkujeme sklenice.
Lesní ticho
Budete potřebovat:
2 dcl polosuchého moravského Cabernetu Sauvignon rosé2 dcl borůvkového juiceledperlivou vodu
Postup:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek. Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové.
Koktejl Mimosa
Budete potřebovat:
7,5 cl šampaňského (popřípadě sektu)7,5 cl pomerančového džusu (použít se dá i grapefruitový)
Postup:
Do sklenky nalijte předepsané množství šampaňského a džusu, obojí dobře vychlazené. Zlehka promíchejte. Netřepejte, přišli byste tak o bublinky. Budete-li chtít Mimosu dotáhnout k dokonalosti, ozdobte ji ještě spirálkou z pomerančové kůry. A to je vše! Můžete podávat!
Témata: víno, alkohol, vaření recepty
Související
30. října 2021 9:45
11. listopadu 2020 7:44
18. října 2020 13:36
24. září 2020 8:13
30. července 2019 21:08
23. dubna 2019 16:59