Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš v krizi? Řeší Agrofert i vousy

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš je rozpolcen. Vyplývá to z jeho příspěvků na sociálních sítích, kde přemítá nad tím, co udělat s potravinovým koncernem Agrofert, mediální společností Mafra i se svými vousy.

Šéf hnutí ANO řeší dva nezáviděníhodné problémy. O první z nich se postarala Poslanecká sněmovna, která schválila pozměňovací návrh poslance Jiřího Chvojky (ČSSD), podle kterého vládní ministři nebudou moci vlastnit média.

Členové kabinetu sice budou moci dál ovládat firmy, nebudou mít ale přístup k veřejným zakázkám a nenárokovým dotacím. Firmy ministrů se také nebudou moci ucházet o dotace a veřejné zakázky.

Babiš přitom vlastní jak mediální dům Mafra, tak koncern Agrofert, který je pravidelným žadatelem o dotace. "Ahoj lidi, tak tady přemýšlím, co mám udělat s těmi akciemi Agrofertu. A s tou Mafrou a tak. Poradíte mi?" zamyslel se proto ministr na Twitteru.

Není to ale jediný problém, který řeší. "Začínám být fakt rozpolcenej. Moje žena si myslí, že vousy mi sluší. Naše mluvčí Lucie tvrdí, že ne. Ptám se dva týdny všech žen, které potkávám. Půlka tvrdí, že je to s vousama lepší, druhá půlka, že vůbec. Že vypadám starší. Je to peklo. Tak nevím," přiznal Babiš.

"A říkám si, že se zeptám ještě tady vás, všech holek a žen na Facebooku. Jestli mi poradíte, budu skutečně velice rád. A která napíše nejlepší vzkaz, tu pozvu na víkend... hádejte kam. Samozřejmě s celou rodinou. (Chlapi, vás prosím, neodpovídejte. Vím, co si myslíte: zestárnul jsem kvůli bílým vousům o deset let.)" dodal na sociální síti.

Témata:  Andrej Babiš Agrofert MAFRA

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.