Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud řeší případ otce, který zneužíval vlastní dcery. Žalobce žádá vyšší trest

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci se ve čtvrtek zabýval otřesným případem pohlavního zneužívání dětí. Na lavici obžalovaných usedl 38letý muž z obce Babice u Uherského Hradiště, který byl za sexuální praktiky se svými dcerami odsouzen na šest a půl roku. Žalobci se ale trest zdál nízký a rozsudek krajského soudu napadl.

Muž z obce Babice na Uherskohradišťsku podle soudu zneužíval své čtyři dcery. Nejstarší devítiletou několikrát donutil k pohlavnímu styku a její mladší sestry ve věku od 18 měsíců do osmi let často osahával na intimních místech. Vše si dokonce nahrával a pak po internetu sdílel se svými známými.

"Nebezpečná ta věc byla zejména tím, že se tohoto jednání dopouštěl dlouhodobě a zejména vůči vlastním dětem," řekl v červnu státní zástupce Martin Malůš.

Kromě toho se na sítí seznamoval s řadou dalších dětí a nechal si posílat fotografie. Obžalovanému, který byl v minulosti už pro trestnou činnost sexuálního charakteru souzený, původně hrozil 12letý trest, ale v červnu tohoto roku byl Krajským soudem ve Zlíně odsouzen na 6 a půl roku.

Senát Vrchního soudu v Olomouci potvrdil, že Vlastimil V. spáchal zločiny znásilnění, pohlavní zneužívání a výroba a přechovávání dětské pornografie a navíc jeho trest navýšil.

"Obžalovanému byl uložen trest ve výměře sedmi let a šesti měsíců se zařazením do věznice s ostrahou, neboť máme za to, že trest původní, který byl o rok nižší, byl nepřiměřeně mírný," řekl TV Nova mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Vladimír Lichnovský.

Témata:  soudy sexuální zneužívání děti

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy