Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík ubodal dívku, přesto může být volný. Zakročí soud?

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Teplice - Teplický soud začne už brzy řešit budoucnost jednoho z nejhorších dětských vrahů v zemi. Čtrnáctiletý Daniel letos v únoru zavraždil v Teplicích o rok mladší kamarádku Elišku.

Kvůli jeho nízkému věku policie musela případ odložit, chlapec ale skončil nejenom kvůli vraždě ve výchovném ústavu pro nebezpečnou mládež v Boleticích u Děčína. V minulosti například málem zabil kamaráda tím, že ho shodil do výtahové šachty, později zase utýral kočku své matky.

Nezvladatelného chlapce se tak obávají už i vlastní rodiče. Všechno vyvrcholilo letos v únoru, kdy Daniel vylákal kamarádku Elišku do zahradní chatky a tam ji ubodal.

Vraždu museli vyšetřovatelé odložit. Kvůli nízkému věku nemohl být hoch trestně stíhán. Jenže už brzy mu bude patnáct. A soud bude muset rozhodnout o tom, co s nebezpečným dětským vrahem bude dál.

Možnosti jsou přitom jen dvě. Buď chlapce soud ponechá v ústavu pro nebezpečnou mládež nebo ho propustí na svobodu.

Vzhledem k jeho minulosti by to ale mohl být problém. Rok před vraždou Elišky shodil Daniel kamaráda do výtahové šachty v opuštěném domě kvůli banální hádce o dívku. Chlapec přežil pouze díky tomu, že na dně byly naházené matrace. O jeho duševním stavu hovoří také ukázka z písně, které skládal - "Potom se na mě usmála, já to vyřešil, vraždou"

Danielovy problémy řešila rodina i se sociálními úředníky. Sami prý v minulosti navrhovali, aby byl umístěn v ústavu pro nezvladatelnou mládež. Daniel za to své matce brutálně utýral kočku.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy