Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo zabil "kmotra" Mrázka? Policie je prý na stopě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie už pravděpodobně ví, kdo před deseti lety nechal zavraždit mafiánského bosse Františka Mrázka. Deník Právo napsal, že kriminalisté začali v tichosti znovu vyšetřovat dosud nevyřešené vraždy lidí z jeho okolí. Podle informací televize Nova se to ale týká i vraždy samotného Mrázka.

25. leden 2006 večer - Františka Mrázka zavraždil najatý střelec jedinou ranou z pušky před sídlem jeho firem na pražské Lhotce.

Mrázka vrah trefil ze vzdálenosti několika desítek metrů. Policistům tak bylo hned jasné, že šlo o profesionála. Že měl tehdy velký strach o život později přiznal i Mrázkův obchodní partner Tomáš Pitr.

Z účasti na mnoha vraždách ale policisté podezřívali i samotného Mrázka.

První obětí měl být už v roce 1992 regionální novinář v Kostelci nad Černými lesy. Zemřít měl později i muž, který novináře zastřelil. V okolí Mrázka také záhadně zmizela řada lidí, kteří sloužili jako takzvaní bílí koně v podezřelých obchodech. A umírali i Mrázkovi dřívější spolupracovníci. Celkem 35 záhadných úmrtí.

Jako klíčová pro objasnění všech souvislostí se ale ukázala vražda Antonína Běly. Ten zemřel už deset let před Mrázkem. Ale až letos policie zatkla bývalého policistu Pavla Šrytra a obvinila ho z vraždy Běly.

Právě Šrytr dělal Bělovi bodyguarda - a po jeho smrti začal pracovat pro Mrázka. Šrytrovo zatčení rozmluvilo některé dosud mlčící svědky. Policie tak začala po letech rozmotávat nejen případy vražd, ze kterých byl podezřelý Mrázek, ale i smrt jeho samotného. Oficiálně ale nic nekomentuje.

Kdo je oním podezřelým z Mrázkovy vraždy, se nejspíš dozvíme jen v případě, že proti němu policie získá dostatek důkazů a dostane ho za mříže.

Témata:  František Mrázek Tomáš Pitr Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:19

Sunak oznámil výrazné zvýšení podpory pro Ukrajinu

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy