Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslankyně na nohou: Vojáci mají dostávat halal polévku?

Jana Černochová na 24. kongresu ODS
Jana Černochová na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Poslankyně ODS Jana Černochová se pořádně naštvala. Rozzlobilo ji, že prý chce česká armáda vojáky na cvičení krmit nudlovými polévkami označenými jako halal. Její slova pak potěšila proiislámského aktivistu a kandidáta do Senátu Martina Konvičku.

„Opravdu naše armáda hodlá 'vyživovat' naše vojáky na vojenském cvičení vietnamskou kuřecí polévkou v halal verzi? Ostudné. Zavřela bych provianťáka na týden do ubikace a dávala mu ji každý den. Proboha, proč halal? Uniklo mi něco, nemají společné alianční cvičení s Turky? Tak tohle se fakt zásobovačům hodně nepovedlo!" zlobí se na svém facebookovém profilu Černochová.

Nejde prý jen o to, že je polévka halal. „Nemluvě o tom, že výživová hodnota je mizerná a pro vojáky zcela nevhodná. Nutričně i ideologicky.. Neprovokuju, prostě se to tak sešlo, vařím si další kýbl domácího kuřecího vývaru na pošramocený žaludek a jsem pěkně vytočená," dodala poslankyně.

Její stížnost velmi potěšila bojovníka proti islámu Konvičku. „Před pár hodinami jsem tady kálel na farizejského Přemysla Sobotku z ODS. Tato suprkočanda z ODS (jinaktéž Paníposlankyně, Panístarostová a Ostrostřelkyně) si naopak nejen za tento post zaslouží kytku - hubana - metál (dle výběru vážené dotyčné). Je jí pro ty baráčníky škoda..." posteskl si Konvička.

Témata:  Jana Černochová Martin Konvička Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy