Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po nezletilých útočnících z pražského metra bylo úspěšné. Policie zadržela téměř celou skupinu

Pražské metro, ilustrační fotografie
Pražské metro, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pátrání po mladících, kteří mezi stanicemi Palmovka a Hloubětín na trase B surově napadli muže, bylo úspěšné. Jelikož jsou nezletilí, nelze poskytnout podrobnější informace.

Policie dopadla pět ze šesti mladíků. Všichni jsou mladší 18 let. Po posledním, šestém podezřelém policisté nadále pátrají. Jeho snímek zveřejnili na svém webu a lidé, kteří ho na něm poznají, mohou policii kontaktovat na lince 158.

Vzhledem k věku zadržených policie nemůže sdělit k případu žádné bližší informace. Už dříve ale uvedla, že podezřelí napadli muže na trase metra B. 25. července okolo 21:00 ho oslovili ve stanici Palmovka. Muž s nimi ale odmítl komunikovat, načež mu začali vulgárně nadávat. Po příjezdu vlaku nastoupila šestice i jejich oběť do stejného vozu, kde se agrese stupňovala.

"Po několika nadávkách a výhrůžkách jeden z nich přišel k poškozenému a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje," uvedla před časem policejní mluvčí Iveta Martínková.

Muže se podle ní zastal spolucestující, kterého mladíci také napadli, ve stanici metra Hloubětí pak podezřelí vystoupili.

Témata:  krimi napadení metro

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.