Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí na českých dálnicích: Jeden pracovník údržby zemřel, další je zraněn

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Na českých dálnicích dnes zemřel pracovník údržby silnic a další byl zraněn. Oba po střetu s nákladním autem.

Na dálnici D1 na Novojičínsku byl usmrcen muž, který sbíral kužely po obnově značení na vozovce, na D5 u Rokycan utrpěl otevřenou zlomeninu nohy řidič silničářské dodávky. Podobné tragické události se opakují co dva roky, řekl ČTK místopředseda Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy (DOSIA) Jan Čup. Řidiči jsou bezohlední, posteskl si.

Obě nehody se staly kolem poledne, usmrcený i zraněný muž pracovali pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Kolize vyšetřuje policie i odbor bezpečnosti ŘSD.

Na D1 mezi Mankovicemi a Hladkými Životicemi na Novojičínsku narazil kamion do dodávky, v níž byl muž sbírající kužely. "Při střetu došlo k vražení zabezpečovacího zařízení do zadní části tažného vozu, který měl bohužel za následek usmrcení našeho pracovníka," uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Nehoda zastavila na D1 provoz ve směru na Ostravu.

Na D5 u Rokycan ve směru na Plzeň narazilo nákladní auto také do vozidla ŘSD. Zlomenou nohu má řidič dodávky, jejíž signalizační přívěs upozorňoval na uzavírku blikající šipkou. Tato souprava stála v uzavřeném pomalém pruhu, zezadu do ní podle policie narazil kamion s cisternou na beton řízený padesátiletým řidičem. Zraněného třiapadesátiletého pracovníka údržby silnic převezl vrtulník při vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni. Kamion se převrátil a kvůli nehodě se uzavřely oba jízdní pruhy ve směru na Plzeň a levý pruh ve směru na Prahu.

Témata:  nehody kamiónů dopravní nehody dálnice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy