reklama

Dívenka se ztratila v pondělí kolem třinácté hodiny v třineckém lesoparku. "Do akce byly nasazeny všechny síly a prostředky, na místě zasahovalo několik desítek policistů, včetně městské policie, kteří propátrávali nejen místní lesopark, ale také jeho okolí," popsala komisařka Lenka Sikorová.

Do pátrání po pohřešované dívence se zapojilo také několik psovodů a vrtulník, který monitoroval oblast a vytipované osoby ze vzduchu.

"Díky pohotové práci a koordinaci zmíněných složek se podařilo zadržet podezřelou osobu, se kterou jsou nyní prováděny další nezbytné úkony. Vzhledem ke stádiu prověřování a věku dítěte nemůžeme v tuto chvíli poskytnout bližší informace," dodala Sikorová.

Připustila však, že policisté nevylučují souvislost s jiným podobným případem z letošního srpna. Neznámý muž tehdy lákal dítě do stejného lesoparku. Chlapec s ním nejprve šel, ale pak se rozhodl jinak a utekl. Neutrpěl žádné zranění. Muž lákal chlapce do nepřístupného terénu lesoparku nabídkou, že mu ukáže zvíře. Byl ve věku 40 až 50 let, štíhlé postavy asi 180 až 185 centimetrů vysoké.