Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch plynu zničil rodinný dům v Olešnici na Blanensku

Hasiči
Hasiči
Foto: www.ukfirephotos.co.uk

Olešnice - Výbuch plynu včera večer zdemoloval v Olešnici na Blanensku rodinný dům. Popáleného majitele hasiči vyprostili ze sutin a vrtulník ho převezl do nemocnice.

Exploze (foto zde) se nad Olešnicí ozvala krátce po deváté hodině večer. A byla mohutná. I z fotografií hasičů je patrné, že výbuch plynu zdemoloval polovinu domu, kterou proměnil v odpadní suť. Střecha zmizela, respektive z ní zůstalo jen poškozené trámoví, protože výbuch smetl i všechny střešní tašky.

Na místo se záhy sjelo sedm hasičských jednotek. Uvnitř trosek hasiči objevili živého, ale zraněného člověka, majitele domu. "Nebyl schopen nám potvrdit, jestli v domě nebyl při výbuchu i někdo jiný, takže jsme povolali dva kynology, aby se psy místo prohledali," řekl TN.cz krajský mluvčí hasičů David Jirouš.

Psi nikoho dalšího v ruinách domu neobjevili - ani živého, ani mrtvého. Majitele domu výbuch popálil na horní polovině těla. Jeho zranění jsou vážná, ale je ve stabilizovaném stavu. Z místa nehody odlétal vrtulníkem už v umělém spánku a napojený na plicní ventilaci. Záchranářský vrtulník ho převezl do nemocnice v Brně-Bohunicích.

Dům se už nepodaří zachránit. Statik do něj zakázal vstup, policie místo střeží a dům je určený k demolici. Příčina výbuchu je ještě v šetření, ale s největší pravděpodobností v domě vybuchl plyn.

Témata:  výbuch plynu hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy