reklama

Problémy na místě začaly poté, co se u Vnorov střetl osobní vlak s traktorem. Později v místě vykolejil nehodový vlak a také posunovací lokomotiva. Osobní vlaky tak mezi Veselím nad Moravou a Sudoměřicemi musely nahradit autobusy.

Při nehodě před 15 dny zemřel řidič traktoru a ve vlaku, v němž cestovalo asi 25 lidí, se někteří cestují zranili. Jejich zranění však nebyla vážná. Po srážce začal hořet jeden ze čtyř vagonů. Na vlaku, traktoru i trati vznikla škoda kolem 13 milionů korun.

Odstraňování následků nehody bylo velmi kuriózní. Nejprve vykolejil nehodový vlak s jeřábem. Z trati se ho podařilo dostat až minulý týden v pátek. V pondělí pan na stejném místě při sypání štěrku při opravě trati vykolejila i posunovací lokomotiva.

I teď místem vlaky projíždí sníženou rychlostí. S otevřením trati zároveň začala platit v úseku Strážnice - Veselí nad Moravou až do 7. října výluka kvůli opravě zabezpečovacích zařízení. Podle mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové tak vlaky naberou zpoždění zhruba pět až deset minut. České dráhy každý den také vždy jeden pár vlaků v úseku Hodonín - Veselí nad Moravou nahradí autobusy.