reklama

„Určitě jste si jako já všimli, že v rámci stupňující se volební kampaně se politici vynořují všude možně, na všech billboardech a tak dále. Objeví se nám možná i v ledničce, jak se tak říká. Od ledničky už jsou, myslím si, kousek, protože jsem si všiml, že začali hojně vařit. Mají videa na Facebooku, na YouTube i na svých webových stránkách," vypíchnul výrazný prvek letošní kampaně Kraus.

Bavič poukázal na to, že politici všeho druhu a ze všech stran letos vaří opravdu hodně. „Na některých je evidentní, že vaří poprvé v životě. Všiml jsem si, že vaří i filosof, to mě zaujalo. A já jsem začal přemýšlet, proč začali tak vařit, a myslím, že jsem na to přišel. Nedá se popřít, že v televizi mají velký úspěch pořady, kde se vaří. Na to kouká hodně lidí. A oni si ti bambulové myslí, že to vaření lidi tak fascinuje, že v životě neviděli pánev a že když vidí Haška, jak krouhá brambory, tak že je to vzruší a zvolí ho, nebo co," rozjel se moderátor.

Zdroj: YouTube

Podle něj je to ale trochu jinak. „Já bych jim tady rád řekl, že zakopaný pes je někde trošku jinde. Ti, co vaří v televizi, jako třeba můj kolega Polreich, to jsou zábavní lidi, kteří umí opravdu velmi dobře vařit. A o tom, jak vaří, se můžete jít přesvědčit do jejich restaurací nebo na nějaké akce. To jídlo těch politiků nikdo z nás nikdy neochutnal. Čili už v tom je to ten jejich typický přístup. A o té zábavnosti ani nemluvím. A ještě bych si dovolil říct – jsou kuchaři v televizi, kteří dobře vaří, jsou zábavní a ještě jsou chytří. Tam by politici nikdy neměli lézt," vzkázal jim na závěr.