Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Září na silnicích? Prozatím zemřelo nejméně lidí za poslední roky

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha – Letos v září zemřelo na silnicích méně řidičů než v předchozích letech. Uvedl to dnes ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Během září zemřelo při dopravních nehodách v Česku zatím 51 lidí, což je o 29 méně než před rokem a nejméně za září v novodobých statistikách, tedy od roku 1990. Od začátku roku si dopravní kolize vyžádaly 404 lidských životů, což je o 87 obětí méně než ve stejném období loni.

Nejtragičtější nehoda se v devátém měsíci stala 17. září v Zábřehu na Šumpersku. Při srážce osobního automobilu s autobusem tehdy zemřeli čtyři cizinci, kteří cestovali ve vozu Škoda Felicia. Zemřel osmadvacetiletý řidič, který zřejmě nedal přednost autobusu, čtyřiadvacetiletá žena a muži ve věku 20 a 47 let.

V meziročním srovnání podle Lercha ubyly zejména tragické nehody nejzranitelnějších účastníků, v silničním provozu se totiž objevovali mnohem méně než loni. „Největší pokles zaznamenáváme u cyklistů, následně u motorkářů a chodců. U řidičů osobních aut, nákladních automobilů či spolujezdců je to obdobné jako v loňském září," řekl.

Témata:  nehody aut

Aktuálně se děje

9. května 2024 21:02

Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset, řekl Netanjahu

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy