Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidát na senátora z ústecka řídil pod vlivem alkoholu, čeká ho soud

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Podle informací Ústeckého deníku kandidát na senátora za volební obvod Ústí nad Labem Petr Kůstka řídil opilý. Politik jízdu pod vlivem přiznal.

Kůstka, který je zároveň starostou obce Malečov, patří mezi deset kandidátů na senátora za Ústecko. Jako jediný kandidátku registroval na základě podpisů lidí.

Podle listu zastavila politika policie 7. srpna policie v centru krajského města. Nadýchal 1,59 promile. "Lituji toho. Stavím se k tomu jako chlap, veškerou zodpovědnost se všemi následky za svůj čin přijímám. Byla to krizová situace," sdělil Kůstka.

Soud Kůstku nejprve potrestal trestním příkazem pokutou 30.000 korun a zákazem řízení na 18 měsíců. Proti tomu ale podal starosta odpor. "Hlavní líčení po odporu proti trestnímu příkazu je nařízeno na 12. října 2016," doplnila mluvčí ústeckého okresního soudu Irena Jeřábková.

S porušením zákona za volantem se potýkali i další kandidáti na senátora za Ústecko. Náměstek primátorky Jiří Madar řídil před lety opilý. Jeho poslední přestupek z roku 2005 úředníci zastavili. Sami ale skončili za zneužití pravomoci před soudem, který je nakonec osvobodil.

Z maření výkonu úředního rozhodnutí byl letos obžalován kandidát zelených a pirátů Martin Hausenblas (PRO!Ústí), kterého loni přistihla policie za volantem, i když měl zákaz řízení. Dostal pokutu 2000 korun a soud jeho stíhání zastavil. Politik tvrdí, že zákaz řízení porušil kvůli tomu, že jel vyřídit vízum, aby mohl odletět na setkání s dalajlámou, a ujel mu vlak.

Témata:  Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy