Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř odvolal svou žádost o azyl, může požádat o zrušení rozsudků

Radovan Krejčíř, foto: Lisa Skinner
Radovan Krejčíř, foto: Lisa Skinner
Foto: mg.co.za

Praha - Čech Radovan Krejčíř stáhl v Jihoafrické republice žádost o azyl, a jeho právníci proto žádají Městský soud v Praze, aby nebyl souzen jako uprchlý.

Krejčíř by tak mohl dosáhnout zrušení rozsudků vydaných v Česku, uvedla dnes Česká televize (ČT). Azylové řízení ale také komplikovalo žádost Česka o vydání Krejčíře. V JAR si Krejčíř odpykává 35 let vězení za únos a mučení a čelí dalším obviněním.

Krejčířova advokátka Karolína Babáková sdělila v dokumentu pro Městský soud v Praze, že Krejčíř podal v JAR zpětvzetí žádosti o udělení azylu. "Podmínky pro vedení trestního řízení jako proti uprchlému nejsou dány," napsala.

Pokud by soud Babákové vyhověl, Krejčíř by pak podle televize mohl požadovat opakování i pravomocně skončených soudů, tedy kauz podvodů s akciemi Teplárny Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňového úniku firmy M5, za které dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení.

Témata:  Radovan Krejčíř soudy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy