Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Pražském hradě si připomenou Václava Havla, Zeman se nezúčastní

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Mediafax

Praha – Ve středu se na Pražském hradě uskuteční vzpomínková akce na počest prezidenta Václava Havla při příležitosti jeho nedožitých 80. narozenin. Nedožité Havlovy 80. narozeniny si ve středu připomenou lidé a instituce po celém Česku i ve světě.

O akci dnes informovala Kancelář prezidenta republiky. Zástupci kanceláře se akce zúčastní, prezident Miloš Zeman, který je na návštěvě Zlínského kraje, ale ne.

Zástupci prezidentské kanceláře nejprve dopoledne položí květiny na Havlův hrob na Vinohradském hřbitově v Praze. Poté se koná akce na Hradě, kde mimo jiné zazní fanfára a příslušníci Hradní stráže vzdají poctu. Hrad sdělil, že vzpomínková akce se koná z rozhodnutí prezidenta Zemana, který ale do Prahy nepřijede.

Večer bude například shromáždění na Václavském náměstí a slavnostní koncert v Rudolfinu. Oslavy připravila i Praha 6 a řada divadel. Havlovo jubileum se připomíná celý letošní rok, na který připadá i páté výročí úmrtí někdejšího prezidenta.

Témata:  Václav Havel Miloš Zeman Pražský Hrad

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy