Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená hrůzy: Ženu zbili, okradli a znásilnili přímo v centru Říma

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Řím – Turistka z Austrálie (49) jistě na dovolenou v Itálii nebude vzpomínat v dobrém. V neděli ji v centru Říma, zbil, okradl a znásilnil neznámý muž. Podle policie jde již o druhý takto brutální útok na ženy ze zahraničí za poslední dva týdny.

K činu mělo podle serveru The Local dojít v parku Colle Oppio v blízkosti světoznámého Kolosea. Předtím prý žena popíjela v baru u hlavního vlakového nádraží Termini.

Oběť uvedla, že si detaily znásilnění nepamatuje, vzpomíná sí však, že ji násilník udeřil do obličeje a odnesl si její kabelku a telefon. Na pomoc jí pak přispěchal kolemjdoucí, který ji vzal do nemocnice. Tam žena stále leží, zotavuje se z třesu mozku a zraněních na tváři.

Žea byla v italské metropoli na studijní cestě, v úterý měla odjet do Paříže. Podle italských médií se však čeká, že teď stráví v italské nemocnici až měsíc.

Podle listu Il Corriere hledá policie asi třicetiletého muže rumunského původu, který podle záběrů bezpečnostních kamer se ženou z baru odešel, vyšetřovatelé mají však podezření, že do znásilnění může být zapleten ještě druhý člověk..

V pondělí římská policie zadržela tři lidi za znásilnění a zbití osmačtyřicetileté Brazilky. K útoku došlo 25. září v blízkosti vlakového nádraží Tuscolana, kdy byla žena údajně unesena dvěma muži a ženou, kteří ji zbili, svázali a znásilnili.

Žena prý omdlela, ale nakonec byl schopná uniknout, když útočníci spali. Utekla do nemocnice, kde útok ohlásila. V souvislosti s znásilněním byli v pondělí zatčeni dva muži ve věku 27 a 31 let, a jedna žena.

Témata:  Itálie znásilnění

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy