Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš odvolil. Chce vítězství ANO v pěti krajích

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Volební místnosti se dnes otevřely tradičně ve 14:00 a jako jeden z prvních odevzdal svůj hlas v krajských volbách šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Na obecní úřad v Průhonicích u Prahy dorazil i se svojí partnerkou Monikou. Vicepremiér očekává, že voliči dají jeho hnutí šanci ukázat, že dokáže kraje řídit podstatně lépe, transparentněji a úsporněji. "Myslím si, že to bude asi těsný souboj, aspoň to tak vypadá, i když ty preference se samozřejmě mění. Ale kdybychom vyhráli v pěti krajích, tak by to bylo celkem fajn," uvedl Babiš, který se na průhonickém náměstí objevil zhruba deset minut před otevřením volební místnosti.

Dorazil pěšky a cestou se zastavoval a rozmlouval s několika staršími lidmi, kteří ho oslovili.

Podle Babiše jde o důležité volby, jejichž výsledek napoví, jaké šance bude mít ANO do budoucna. "Pro naše hnutí je to poprvé a za rok budou další volby, které budou pro nás rozhodující," připomněl.

Jaká bude volební účast, Babiš nechtěl odhadovat. ANO podle něj v rámci kampaně vyzývalo voliče, aby přišli k urnám a zajímali se o kompetence krajů i peníze, které přes ně plynou.

Připomněl, že trvale kritizuje hejtmany, hlavně na Moravě, kteří podle něj zneužívají veřejné peníze. Snažil se tam proto dělat kampaň a přesvědčovat lidi o tom, že kraje nejsou dobře řízené, neumějí řídit nemocnice a že ušetřené peníze by mohl dostat zdravotnický personál.

Témata:  Andrej Babiš Volby 2016 Krajské volby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy