Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila brněnského zastupitele Otradovce

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Brno - Policie obvinila z podvodu zastupitele městské části Brno-střed Tomáše Jana Otradovce (bez politické příslušnosti, dříve TOP 09).

Podle policistů měl v brněnských Pisárkách podvodem připravit o pozemek potomka brněnské továrnické rodiny Georga Bilka. Na zahájení trestního stíhání upozornila dnešní Mladá fronta Dnes a ČTK to potvrdil Bilkův advokát Zdeněk Joukl. Podle něho má navíc soud v úterý rozhodnout, komu pozemek patří - zda Otradovcovi, nebo Bilkovi.

Politik kvůli celé záležitosti už loni ukončil členství v TOP 09, za kterou byl zvolený, aby stranu nepoškozoval. Přesto však tvrdil, že se cítí nevinný a mandát zastupitele si ponechal. ČTK už dříve řekl, že se jej vzdá v případě, že bude zahájeno trestní stíhání. Podle mluvčí městské části Brno-střed Denisy Kapitančikové je však Otradovec nadále členem zastupitelstva. Vyjádření Otradovce ČTK zjišťuje.

Bilek podal na Otradovce trestní oznámení už na konci loňského roku. Více než devadesátiletého seniora žijícího v domově důchodců ve Vídni Otradovec navštívil a řekl mu, že po rodičích v dědictví může získat pozemek v Pisárkách. Zároveň mu slíbil pomoc při vyřizování na úřadech. Sepsali spolu proto plnou moc pro zastupování před českými úřady.

Témata:  Brno Tomáš Jan Otradovec

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy