Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seniory čeká lepší budoucnost? Mohli by jezdit po Přerově v taxi za 20 korun

Důchodci
Důchodci
Foto: Pixabay

Přerov - Přerovská radnice chystá pro starší obyvatele města službu takzvaného senior taxi. Po městě za lékařem nebo na poštu by mohli cestovat vozidly taxislužby za jednotnou cenu 20 korun.

Město by podle odhadů mělo tuto službu dotovat ročně zhruba půl milionem korun. Návrh radních musejí schválit zastupitelé. Pokud jej přijmou, seniorům nad 65 let bude město cesty částečně hradit od února příštího roku, informovala ČTK mluvčí radnice. Podobných dotovaných jízd užívají důchodci například také v Prostějově, kde dvě vozidla senior taxi měsíčně svezou stovky lidí.

"Předběžně počítáme s tím, že ročně bude tuto službu třeba dotovat částkou zhruba půl milionu korun. Aktuálně je na rok 2017 vyčleněno pro Senior taxi 424.000 korun, které by měly pokrýt náklady spojené s přepravou," uvedl náměstek primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Senior si bude muset objednat řidiče maximálně tři dny předem, minimálně pak jeden den před plánovanou jízdou. Počítá se s tím, že provozní doba by byla od pondělí do pátku od 07:00 do 15:00. "Přesně určíme stanoviště, na která je možno se tímto taxíkem dopravit. Zcela jistě to budou zařízení lékařů, nemocnice, pošty, úřady," doplnil náměstek. Dvacetikorunová částka pokryje pouze cestu tam bez ohledu na vzdálenost.

Témata:  důchodci taxi

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy