Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šimek připustil spolupráci s ČSSD bez Haška

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Lídr jihomoravského hnutí ANO, které vyhrálo volby před KDU-ČSL a ČSSD, si umí představit koalici s ČSSD, avšak bez jejího lídra a současného hejtmana Michala Haška.

Odpověděl to dnes na dotaz ČTK. Šimek dále řekl, že hnutí bude jednat se všemi stranami, partnera k jednání však nevidí v koalici Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura a Strana Práv Občanů.

"Máme výhrady k hnutí pana Okamury, takže bych tam nesměřoval naše kroky k dalšímu jednání. Vyslechneme ale i zastupitele za KSČM, které znám ze svého působení na kraji," uvedl Šimek, jenž vedl kancelář hejtmana za Haškovy vlády na kraji, ale také byl bezpečnostním šéfem kraje. Nyní je ředitel městské policie. Funkce se však vzdá, pokud získá uvolněnou funkci na kraji.

Hejtma Hašek však řekl, že ani když nevyhrál, z politiky neodchází a chce být nadále členem ČSSD a měl by být členem vyjednávacího týmu.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Michal Hašek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy