Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volby podle Sobotky nerozkolísají stabilitu vlády

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Výsledek krajských voleb, v kterých hnutí ANO porazilo ČSSD, podle premiéra a šéfa sociální demokracie Bohuslava Sobotky nerozkolísá stabilitu vlády.

Sobotka pogratuloval hnutí ANO k vítězství. Domnívá se, že část voličů ČSSD k volbám nepřišla. Sociální demokracie, která ztratila dominantní postavení v krajích, bude výsledky analyzovat. Pro sněmovní volby, které budou za rok, chce hledat způsob, jak získat mladé voliče a lidi ve velkých městech.

Sobotka zopakoval, že krajské volby nebyly referendem o vládě, protože na prvních dvou místech skončily vládní strany. "Nedomnívám se, že by výsledek krajských voleb měl rozkolísat stabilitu vlády," řekl.

Stejně jako při odpoledním příjezdu do Lidového domu konstatoval, že voliči v krajských volbách upřednostnili změnu. "Mrzí nás, že jsme skončili až na druhém místě," uvedl šéf ČSSD. Podle něj ale dosáhla sociální demokracie výsledků, které ji opravňují k vyjednávání o krajských radách.

Témata:  volby Bohuslav Sobotka vláda

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy