Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jermanová ke spolupráci na vedení kraje osloví STAN

Jaroslava Jermanová /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Jaroslava Jermanová /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Lídryně vítězného středočeského ANO Jaroslava Jermanová osloví ke spolupráci k vedení kraje Starosty a Nezávislé (STAN).

O dalších partnerech chce pak jednat. Jermanová to dnes večer řekla ČTK. Vítězem voleb ve Středočeském kraji je ANO, druzí jsou Starostové a Nezávislí. Vládnoucí ČSSD skončila třetí.

Výsledek strany předčil očekávání Jermanové. "Musím říci, že jsem byla velmi skeptická, když jsem viděla volební účast," uvedla. K urnám ve středních Čechách přišlo necelých 35 procent voličů. ANO získalo více než 20 procent hlasů a 17 mandátů, STAN 14 mandátů. Významným partnerem bude pro vítězné ANO STAN, po dohodě pak budou dvě nejsilnější strany řešit, koho osloví dalšího.

Jako vítězná strana bude ANO aktivně oslovovat potenciální koaliční partnery. "Určitě se setkáme se všemi, kdo se dostali do krajského zastupitelstva," informovala Jermanová. Spolupráci s komunisty ale vidí až jako poslední možnost. "Moje orientace je středopravicová," dodala.

Témata:  Jaroslava Jermanová Hnutí ANO volby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy