Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko bude zřejmě mít další generály, vláda navrhla povýšit Vondráška a Tomáška

Jmenování nových generálů Armády České republiky na Pražském hradě
Jmenování nových generálů Armády České republiky na Pražském hradě
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Česko bude patrně mít další generály, ačkoli už jejich stávající počet vyvolává údiv. Vláda dnes schválila návrh ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) na povýšení prvního náměstka policejního ředitele Martina Vondráška a bývalého policejního ředitele Oldřicha Tomáška.

Povýšeni mají být také náměstek generálního ředitele hasičského sboru Slavomír Bell a ředitel Královéhradeckých hasičů František Mencl.

Tomášek s Vondráškem se v létě postavili za policejního prezidenta Tomáše Tuhého ve sporu Chovance s hnutím ANO vicepremiéra Andreje Babiše o policejní reorganizaci.

Vondrášek začínal v roce 1993 u policie na Náchodsku, pak pracoval u cizinecké policie ve východních Čechách, odkud se po 15 letech přesunul do Prahy. Tomášek je u policie 39 let, policejním prezidentem byl v letech 1994 až 1998.

Pokud s návrhem bude souhlasit prezident Miloš Zeman, budou povýšeni 28. října při příležitosti svátku vzniku Československa.

Témata:  vláda Policie ČR Milan Chovanec Armáda České Republiky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy