Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lídr kandidátky hnutí ANO prý zatajil své členství v KSČ

Hnutí ANO
Hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Jihlava - Lídr kandidátky hnutí ANO na Vysočině Josef Pavlík údajně zatajil své členství v KSČ. Podle Jihlavských listů ho přiznal ve čtvrtek.

Objevila se také informace o jeho možném členství v Lidových milicích. "Je to již dávno, už si na to přesně nevzpomínám. Vždyť od té doby uplynulo 30 let. Byl jsem tam jen několik měsíců," sdělil Pavlík listu.

Při předvolební besedě JL s krajskými lídry při otázce na svou politickou minulost a případné členství v milicích Pavlík řekl, že je v politice úplně nový a nikdy se neangažoval. Uvedl, že až od roku 2013 je sympatizantem hnutí ANO a od února 2015 jeho členem.

Členství v Lidových milicích Pavlík nadále vyvrací. "Nikdy jsem nic takového nepodepsal. To je mylná informace," řekl Pavlík JL s tím, že rezignovat nemíní.

Pavlík jako volební lídr hnutí ANO na Vysočině vede povolební vyjednávání o sestavení krajské koalice. Užší krajské vedení hnutí ve čtvrtek rozhodlo, že ANO nepřistoupí na variantu koalice ve složení ČSSD a ANO s tichou podporou komunistů, kterou navrhují sociální demokraté.

Témata:  Vysočina Hnutí ANO

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy