Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš označil Mládka politickým parazitem. To si ministr nenechal líbit

Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš označil před začátkem dnešního druhého kola senátních voleb ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) za "politického parazita".

Uvedl to na svém facebookovém profilu ve výzvě voličům, aby na Táborsku podpořili Mládkova protikandidáta Jaroslava Větrovského (za ANO). Mládek reagoval na twitteru tak, že Babiš je šíbr, který nezná slušnost.

"Přátelé, teď jde o všechno. Hodina vašeho času rozhodne. Už dnes je druhé kolo senátních voleb. A rozhoduje se mezi naším Jardou Větrovským a jedním z typických kariérních politiků ČSSD: politickým parazitem Janem Mládkem. Asi nemusím říkat, koho bych doporučil, a koho vůbec ne," napsal Babiš.

"Pan Babiš je šíbr, který nezná slovo slušnost, a jeho počínání chucpe!" kontroval Mládek, který s Babišem sedí ve vládě. Slovo chucpe pochází z jazyka jidiš a znamená drzost či troufalost.

Předseda třetí koaliční strany Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) nedávno upozornil na to, že právě i Babišovo urážení ostatních stran v krajských a senátních volbách může být příčinou toho, proč strany nyní vytvářejí v krajích koalice bez ANO.

Témata:  Andrej Babiš Jan Mládek

Aktuálně se děje

30. května 2024 20:18

Fico míří více než dva týdny po atentátu do Bratislavy

Více než dva týdny strávil slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) po atentátu v péči banskobystrické nemocnice. Podle informací televize Markíza jej ve čtvrtek převážejí do Nemocnice svatého Michala v Bratislavě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy