Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První den senátních voleb je u konce. Zájem voličů je malý

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - První den letošního finále senátních voleb dnes ve 22:00 skončil. Volební účast ale byla takřka minimální.

Hlasovat dnes přišla podle informací ČTK zhruba desetina voličů, podobně jako před dvěma lety. Zbývající budou mít šanci ještě v sobotu od 08:00 do 14:00.

O 27 budoucích senátorech z 54 by mohlo hlasovat celkem přes 2,78 milionu voličů. K prvnímu kolu, které se konalo před týdnem spolu s krajskými volbami, přišla zhruba třetina z nich.

Malý zájem voličů podle expertů souvisí mimo jiné s tím, že ve finále už mnozí nemají svého favorita, a je pro ně obtížné dát hlas někomu jinému.

Výsledky voleb bude po sobotním uzavření volebních místností zveřejňovat Český statistický úřad na volebním webu průběžně podle toho, jak je dostane od volebních komisí. Celkové výsledky by podle ČSÚ mohly být známy v sobotu do 17:00.

Témata:  volby Volby 2016

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:59

Těžký úder pro Putina: Ukrajinské drony vyřadily rafinerie, Rusům už došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy