Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mládek ani filozof Bělohradský se do Senátu nedostali

Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr průmyslu a obchodu Mládek (ČSSD) neuspěl v senátních volbách na Táborsku. Porazil ho učitel Jaroslav Větrovský (za ANO), kterému odevzdalo hlas 59,83 procenta voličů. Do Senátu také zamíří Jiří Růžička (za TOP 09), ředitel Gymnázia Jana Keplera.

Na Táborsku přišlo k urnám 17,37 procenta lidí. V minulých senátních volbách ve druhém kole hlasovalo 28,14 procenta voličů.

Větrovský (48) je táborský rodák, starostu Mladé Vožice dělá již třetí volební období. V roce 2014 byl Svazem měst a obcí vyhlášen nejlepším starostou Jihočeského kraje.

Ve volebním obvodu Praha 6 zvítězil Růžička s velkým náskokem nad filozofem Václavem Bělohradským (za ČSSD) se ziskem 72,06 procenta hlasů. V Praze 6 přišlo odvolit 23,23 procenta lidí, což bylo nejvíc v celé republice. V minulých senátních volbách byla účast ve druhém kole 25,07 procenta.

Růžička (68) přesvědčivě vyhrál už před týdnem v prvním kole senátních voleb, kdy získal 42,31 procenta hlasů. Bělohradský, který kandidoval i s podporou Strany zelených, postoupil s 16,72 procenta hlasů.

V prvním kole za sebou Růžička s Bělohradským nechali disidenta Františka "Čuňase" Stárka (za ODS) nebo tanečníka Vlastimila Harapese (za ANO). V poli poražených skončil i bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák (za Nezávislé).

Témata:  Jan Mládek Senát Parlamentu České republiky Volby 2016

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy