Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo způsobil vážnou nehodu na Přerovsku? Policie hledá viníka

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Olomouc - Policie hledá viníka nehody, při níž se v sobotu u sjezdu z dálnice D1 u Hranic zranilo osm lidí. Řidič, který ujel, může skončit až na pět let za mřížemi.

Policie nehodu vyšetřuje pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Viník nehody jel od Hranic na Přerovsku. "Na tříramenné křižovatce poblíž obce Olšovec začal se svým vozidlem odbočovat vlevo ve směru jízdy na dálnici směr Ostrava. Tím ohrozil a omezil protijedoucí vozidlo KIA Sportage, které řídil sedmapadesátiletý muž. Ten aby zabránil střetu, strhl volant do protisměrné části komunikace, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem Renault Trafic," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dodala, že také řidička dodávky se snažila strhnutím volantu zabránit srážce s vozem Kia, ale vzhledem ke krátké vzdálenosti se jí tento manévr nezdařil. Vážně zraněný muž byl vrtulníkem transportován do FN Olomouc, sedm žen utrpělo lehčí zranění.

Témata:  dopravní nehody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy