reklama

"Tam ten důvod je jednoznačný, aby se to dostalo od škol, aby se to dostalo od míst, kde se pohybují děti. Aby byla zdravotní kontrola, protože to je taky jeden z velkých problémů," komentoval návrh zákona předseda poslaneckého klubu Marek Černoch ze strany Úsvit - Národní koalice.

Povolené prostitutky by měly speciální průkazy. Návrh zákona se však zatím nedostal do závěrečného schvalování a už teď budí pořádný rozruch. "Já si myslím, že v podstatě tady se najde jenom málo poslanců, kteří budou chtít ten stát postavit do role pasáka," vysvětlil TV Nova člen podvýboru pro lidská práva Zděnek Soukup z Hnutí ANO.

"Bude to záležet na tom, jak dopadnou pozměňovací návrhy, když by tam byla nějaká varianta, že je to činnost uzavřená do nějakého prostoru, tak bych to podpořil," sdělil místopředseda zdravotnického výboru Bohuslav Svoboda z ODS.

"Chápu snahu pražských politiků ukázat, že něco dělají v té věci, ale my ten zákon nemůžeme přijmout, protože bychom porušili mezinárodní úmluvu," vysvětlil předseda bezpečnostního výboru Roman Váňa z ČSSD.

"Rozumím kolegům, kteří ho navrhli. Prostituce je společenským problémem, ale nejsem si zcela jistá, že jenom zákon může tento problém vyřešit," uvedla poslankyně za TOP09 Helena Langšádlová.