Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zasedání nového zastupitelstva Jihočeského kraje proběhne 3. listopadu

Hejtman Jiří Zimola (11. 4. 2014)
Hejtman Jiří Zimola (11. 4. 2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

České Budějovice - 3. listopadu by se mělo konat ustavující zasedání nového zastupitelstva Jihočeského kraje. Termín ještě není jistý, může ho posunout případná stížnost na výsledek voleb, kterou může kdokoliv podat ke krajskému soudu do dnešních 16:00.

Do čtvrtka zatím nikdo stížnost na výsledek voleb nepředložil. Novinářům o plánovaném termínu ustavujícího zastupitelstva řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD), který bude stát v čele kraje zřejmě i příští čtyři roky.

Kraj by měla vést koalice sociální demokracie, ANO a Jihočechů 2012 s 31 mandáty z 55. "Budu samozřejmě věřit, že budeme moci během příštího týdne směřovat k finalizaci koaliční smlouvy, k rozdělení kompetencí a k tomu, abychom poté na ustavujícím jednání zastupitelstva také řádně zvolili všechny orgány Jihočeského kraje," uvedl Zimola.

Říjnové volby rozhodly o tom, že se do zastupitelstva dostala ČSSD s 15 mandáty, ANO s 12, ODS s osmi, KSČM se sedmi, koalice Pro jižní Čechy s pěti, KDU-ČSL a rovněž Jihočeši 2012 shodně se čtyřmi křesly.

Témata:  Jihočeský kraj Jiří Zimola

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy