Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spis v kauze lobbisty Marka Dalíka znovu míří k NS

Marek Dalík
Marek Dalík
Foto: Reprofoto YouTube

Brno - Městský soud po doplnění náležitostí znovu odeslal spis v kauze lobbisty Marka Dalíka k Nejvyššímu soudu (NS). Dovolání podal jak Dalík, tak nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Soud Dalíka potrestal čtyřmi roky vězení v souvislosti s nákupem vozidel Pandur. Na rozhodnutí Nejvyššího soudu čeká ve výkonu trestu.

Městský soud spis poprvé poslal do Brna už před měsícem, ale NS mu jej vrátil. Odkázal při tom na paragraf trestního řádu používaný například v situaci, kdy dovolání nesplňuje obsahové náležitosti a je třeba je doplnit, což má řešit soud prvního stupně.

"Šlo pouze o administrativní doplnění," řekla ČTK bez dalších podrobností mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Informace se podle ní ani nedoručovala účastníkům řízení, není tedy určená ke zveřejňování.

NS by se nyní měl zabývat obsahem dovolání. Průměrná rozhodovací doba v trestních kauzách je 40 dní, ovšem Dalíkova kauza patří k těm složitějším.

Témata:  Marek Dalík Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy