Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman vyznamená zpěváka Daniela Hůlku

Daniel Hůlka s doprovodem (11. 4. 2014)
Daniel Hůlka s doprovodem (11. 4. 2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jiří Brady, který přežil holokaust a o jeho hrůzách celý život píše a přednáší, státní ocenění 28. října nezíská. Naopak jej obdrží zpěvák Daniel Hůlka, který se řadí mezi příznivce Hradu.

Výběr oceněných, kteří budou 28. října vyznamenáni prezidentem Milošem Zemanem při slavnostním ceremoniálu ve Vladislavském sále Pražského hradu, je přinejmenším podivný. Po kauza Jiřího Bradyho totiž vyplývají na povrch jména oceněných, která dávají tušit, že medaile se dočkají Zemanovi příznivci.

Pro jednu z nuch si přijde i zpěvák Daniel Hůlka, který je Zemanovým podporovatelem a fanouškem. Uvedl to ve vysílání rádia Frekvence 1.

"Mně to volali z Hradu a říkali, že o tom nemám nikde mluvit. Asi do pěti minut mi přišel mail z nejmenovaného plátku, co na to říkám," řekl Hůlka.

Přiznal, že neoficiálně se o tom dozvěděl od prezidenta už před nějakou dobou. Následoval ale oficiální telefonát a písemné pozvání.

Pobouření rozpoutala informace, že Zeman údajně nechal ze seznamu nominovaných vyškrtnout Jiřího Bradyho, strýce ministra kultury Daniela Hermana, který přežil holokaust. Zeman Hermanovi prý řekl, že Brady bude vyznamenán, pokud se ministr nesetká s tibetským duchovním dalajlamou.

Témata:  Daniel Hůlka 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu Miloš Zeman

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy