Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Internetem koluje zřejmě nezákonný seznam muslimských podnikatelů

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Teplice - Organizace na pomoc uprchlíkům podala trestní oznámení kvůli seznamu údajně muslimských podnikatelů z Teplic, který se šíří po internetu.

Směřované je na neznámého pachatele, řekl ČTK ředitel organizace Martin Rozumek. Podle něj se autor dopouští neoprávněného nakládání s osobními údaji a může podnikatele a jejich blízké ohrozit.

Teplická policie se podle mluvčího Daniela Vítka případem zatím nezabývá. "Do současné doby jsme žádný takový podnět neobdrželi," řekl ČTK Vítek.

Seznam s více než stovkou teplických podnikatelů včetně plných jmen a adres dostala organizace v pondělí emailem. Seznam byl označen názvem Islám - podnikatelé.

"Tento soubor společně s nenávistným textem emailu a dalšími xenofobně laděnými přílohami byl šířen po internetu. Červenou barvou navíc v mapě vyznačil domy a provozovny majitelů s arabsky znějícími jmény, což může velmi usnadnit případný útok na tyto osoby a jejich obydlí," informovala organizace.

Témata:  Teplice podnikatelé muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy