Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Je to venku. Ostrá kritika Zemana, kterou Prima neodvysílala

Hosté Show Jana Krause ostře zkritizovali Zemana
Hosté Show Jana Krause ostře zkritizovali Zemana
Foto: YouTube

Praha – Ještě před tím, než televize Prima odvysílá velmi diskutovaný díl Show Jana Krause, se na internetu objevilo několik videí z pořadu – a to včetně úvodní sekvence, ve které známé osobnosti hodně tvrdě kritizují prezidenta Miloše Zemana.

Kraus na úvod vysvětlil, že lidé z jeho štábu na poslední chvíli obvolali známé osobnosti, aby popřáli k blížícímu se svátku 28. října, tedy ke Dnu vzniku Československa. Sám moderátor přiznal, že se jej chystá oslavit v „podhradí". A pak už se ke slovu za bouřlivého potlesku dostali i výrazné postavy českého politického a společenského života.

„Já bych chtěl popřát Miloši Zemanovi ke státnímu svátku, aby poslanci a senátoři v sobě vyvolali tolik síly a hlasovali prostým usnesením o tom, že prezident Zeman není ze závažných důvodů schopen vykonávat svoji funkci podle paragrafu 66 ústavy. On se pak bude muset bránit od ústavního soudu, ale chvíli budeme mít od něj pokoj," začal z ostra Jan Ruml.

Kocáb zdůraznil pozitivní stránku věci, což je podle něj osobní statečnost ministra Daniela Hermana, který se setkal s dalajlámou. Mluvil také o kupčení se státními vyznamenáními, které vedlo k „narovnání páteře našich lidí". „To je posun, který je úžasný a já jsem za to vděčný," dodal.

Před diváky promluvil i diplomat Michael Žantovský nebo socioložka Jiřina Šiklová, která vyzvala lidi, aby si svátek nenechali zkazit Milošem Zemanem, jehož nazvala „starým mužem, který má právo na sebe upozorňovat". Podle Táni Fisherové to v vypadá, že se politici z Česka snaží udělat gubernii Číny a že Zeman se stává gubernátorem. Bára Štěpánová zase řekla, že si „republiku ukrást nenecháme ani tím monstrem na Hradě, ani pánem ze Slovenska".

Témata:  Jan Kraus Miloš Zeman

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy