Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napadení exradních v Brně skončí na přestupkové komisi

Brno, pohled ze Staré radnice
Brno, pohled ze Staré radnice
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Bývalý radní v městské části Brno-jih Pavel Reich (Zelená Republika) podal trestní oznámení na kolegu z rady Ivana Konečného (ANO). Prý ho před jeho domem napadl. Podle policie se ale jedná pouze o přestupek.

Potyčka se stala v půli září. Reich pak skončil v pracovní neschopnosti s pohmožděninami na hlavě. Vážnější zranění ale neměl. "Z lékařských zpráv nic nenasvědčovalo tomu, že by se stal trestný čin. Proto jsme věc ukončili jako přestupek a postoupili to přestupkové komisi," uvedla mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková.

Starosta městské části Brno-jih Daniel Kypr (ANO) informoval magistrát o podjatosti vzhledem k tomu, že v celé záležitosti figurují dva zastupitelé městské části. Konečný je navíc jeho stranickým kolegou. Proto případ dostala jiná přestupková komise než v Brně-jihu.

"Požádal o určení jiného správního orgánu. Magistrát proto určil Komisi k projednávání přestupků v městské části Brno-Bohunice," sdělila ČTK Kateřina Gardoňová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Reich se závěrem policie nesouhlasí. "Pokud kdokoliv vnikne na cizí pozemek a někoho tam napadne, evidentně tam šel s myšlenkou ho napadnout. A pokud je to hodnoceno jen jako přestupek, člověk už si může dovolit opravdu cokoliv. Může někoho napadnout, pak dostat jen pokutu a jít znovu někoho napadnout," uvedl Reich. Se závěrem se smířit nechce. "Pokud se s tím policie vypořádala takto pohodlně, obrátím se na Generální inspekci bezpečnostních sborů," dodal Reich.

Témata:  Brno napadení

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy