Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Brněnsku shořela stodola, škoda je 900 tisíc

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Kupařovice (Brněnsko) - Škodu 900.000 korun způsobil požár stodoly v Kupařovicích na Brněnsku, který hasiči likvidovali až do čtvrtečního večera.

Jeden hasič se zranil, sdělila v tiskové zprávě mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Hasiči museli vynášet ze stodoly tlakové láhve a z blízkého objektu zachraňovat prasata.

Při příjezdu hasičů bylo hospodářské stavení v řadové zástavbě za rodinným domem celé v plamenech. "Uvnitř byla sláma a dílenské vybavení. Při průzkumu jsme nalezli celkem sedm tlakových lahví s propan-butanem, oxidem uhličitým, kyslíkem a acetylenem," vyjmenovala Pražáková.

Hasiči láhve vynesli mimo objekt a kvůli hrozícímu výbuchu je ochlazovali. Acetylenovou láhev podle Pražákové ochladili v nedalekém korytu řeky Jihlavy.

Na místo přijela i speciální jednotka na záchranu zvířat. "V bezprostřední blízkosti stodoly se pohybovalo 22 prasat. Převedli jsme je do bezpečí a zajistili jejich provizorní ohrazení. Jednotkám se podařilo zabránit rozšíření požáru na přilehlé objekty," dodala Pražáková.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy