Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopravní nehody: V říjnu zatím zemřelo 64 lidí, o osm více než loni

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha – Letošní říjen na silnicích je v porovnáním s tím loňským tragičtější. Při dopravních nehodách v Česku zatím zemřelo 64 lidí, což je o osm více než v roce 2015.

Od začátku roku si dopravní kolize vyžádaly 470 lidských životů, což je o 76 méně než za stejné období loňského roku. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

V říjnu se hodně bouralo v ranních hodinách. Mohlo jít o důsledek teplotních změn na komunikacích v době nastupujícího podzimu, vysvětloval Lerch. Časté byly také nehody, kdy řidič vjel z nezjištěných příčin do protisměru, a střetl se s jiným vozidlem, nebo narazil do stromu

V říjnu zemřelo také 16 chodců. „Zaznamenali jsme i dopravní nehody, kdy chodci porušili svou novou povinnost, a mimo obec nebyli označení reflexními prvky," uvedl Lerch. Policisté proto opakovaně připomínají, aby lidé nepodceňovali svou bezpečnost a používali reflexní prvky.

Nejvíce obětí měl 3. říjen, kdy na silnicích vyhaslo šest životů. Po pěti lidech zemřelo 18. a 20. října. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Témata:  dopravní nehody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy