Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebezpečné očkování? Dcerka zemřela po aplikaci vakcíny, je přesvědčena matka

Děti, ilustrační fotgorafie
Děti, ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Hodonín - Policie se zabývá úmrtím dítěte z Vacenovic na Hodonínsku. Šestnáctiměsíční holčička zemřela náhle jen několik hodin poté, co byla na očkování. Ačkoliv není přímá souvislost mezi úmrtím dítěte a vakcínou nijak prokázaná, podle matka je zřejmá.

Mladá matka nalezla odpoledne svoji šestnáctiměsíční dcerku mrtvou. Stalo se tak asi dvě a půl hodiny poté, co ji uložila ke spánku, a několik hodin po očkování.

Případem se od úterý zabývá policie. "Mohu potvrdit, že jsme přijali oznámení o úmrtí dítěte. Vzhledem k okolnostem a věku dítete ale zatím další informace neuvolníme," řekla televizi Nova tisková mluvčí Štěpánka Komárová.

Matka dítěte na Facebooku oznámila, že dívenka byla několik hodin před smrtí na očkování vakcínou Priorix proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím. 

"Byla na očkování vakcínou priorix. Dopoledne byla unavená, tak usnula, spala dvě a půl hodiny zhruba. Pak se vzbudila a já jí změřila teplotu a dala oběd. Chtěla mlíčko, tak jsem jí ho dala a usnula. Otočila se na bříško a nosánkem do duchny, tak jsem jí nechala spát... Pak jsem tam došla a ona nedýchala. Šla jsem pro pomoc a ona už nedýchala. Prý jsem ji našla mrtvou," napsala na sociální síti matka.

"Tu verzi s očkováním nikdo nepotvrdil, ale je tu taková fáma. Neví se, proč umřela, to se vyšetřuje. V obci je pro její rodiče vyhlášená sbírka," uvedl místostarosta obce František Novák.

Souvislost úmrtí dětí a očkováním je mezi některými rodiči zakořeněná, přesto je podle mnohých odborníků prakticky nereálná. Náhlá úmrtí kojenců jsou navíc známým jevem a mají i svůj název, syndrom náhlého úmrtí kojenců.

Témata:  úmrtí děti

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy