Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovci v Senátu posílili, jejich klub doplnila Seitlová

Senát Parlamentu ČR
Senát Parlamentu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Bývalá zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová doplnila senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí, který je ode dneška šestnáctičlenný.

Klub tak posílil své postavení druhé nejsilnější senátní frakce. Nejsilnější senátorský klub má ČSSD s 25 členy. Třetím nejsilnějším klubem je jedenáctičlenná frakce Starostů a nezávislých. Deset členů má klub ODS, klub ANO je osmičlenný. Ostatní senátoři z různých stran jsou bez klubové příslušnosti.

Seitlová se do horní komory vrátila před dvěma lety a kandidovala za lidovce a Stranu zelených. Někdejší místopředsedkyně ODA byla senátorkou za Přerovsko v letech 1996 až 2007, pak působila jako zástupkyně veřejného ochránce práv.

Mandát na Přerovsku získala znovu předloni jako nestranička za Stranu zelených a KDU-ČSL.

V minulém funkčním období byla specialistka na ochranu životního prostředí Seitlová mezi senátory bez klubové příslušnosti poté, co se zeleným kvůli odchodu Libora Michálka (za Piráty) rozpadla jejich senátorská frakce po třech týdnech.

Témata:  Jitka Seitlová KDU-ČSL Senát Parlamentu České republiky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy