Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Táboře havarovalo pět obrněných vozidel, 11 lidí je zraněno

Česká armáda
Česká armáda
Foto: Army.cz

Tábor - V Táboře Čekanicích dnes ráno havarovalo pět obrněných vozidel Pandur a civilní automobil. Devět vojáků a dva civilisté utrpěli zranění. Nehodu vyšetřuje policie ve spolupráci s Vojenskou policií.

Nehoda se podle mluvčího generálního štábu Jan Šulce stala před 08:30 v ulici K Vodárně, když se pět pandurů 42. mechanizovaného praporu vracelo zpět do posádky ze cvičení ve Vojenském újezdu Boletice. Podle prvotních informací se zdá, že žena, která jela v osobním voze, ze zatím neznámých příčin náhle zabrzdila a za ní jedoucí kolona pandurů do automobilu narazila.

"Zranění byli převezeni do táborské nemocnice. Po ošetření byli propuštěni," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Jihočeská policie pátrá po případných svědcích nehody, kteří by k inkriminovanému momentu mohli sdělit více. "Především vyzýváme řidiče modrého Peugeotu 307, který údajně místem projížděl, aby se nám ozval," uvedl mluvčí Miroslav Doubek.

Česká armáda má k dispozici 107 bojových vozidel Pandur. V minulosti měly několik drobných nehod. Například v roce 2010 jednomu z nich při výcviku upadlo přední kolo. V červnu 2014 se při výcviku v Hradišti na Karlovarsku jeden obrněnců převrátil, nikdo nebyl vážně zraněn.

Témata:  Armáda České Republiky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy