Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně byla při výkopových pracích nalezena puma z války, policie evakuovala stovky lidí

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - V Brně v Řípské ulici ve Slatině dnes dělníci našli pumu z 2. světové války. Policie následně musela evakuovat asi 200 lidí z přilehlého bytového domu. Událost komplikovala provoz MHD a také vlaků.

Nevybuchlá puma se našla při výkopových pracích na stavbě parkoviště. V místě zasahovaly desítky policistů. "Munice už byla odvezena k likvidaci," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Lidé se mohli vrátit zpět asi po hodině. Původně se hovořilo až o tisícovce evakuovaných, policie ale nakonec nepřistoupila k evakuaci blízkého obchodního centra.

"Vše se obešlo bez zranění, žádnou posádku jsme na místo ani nevysílali," řekla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Linky MHD 31 a 76 byly odkloněné a zpoždění těchto a dalších linek dosahovalo podle webu dopravního podniku kvůli zvýšené hustotě dopravy až 45 minut. České dráhy kvůli nálezu pumy asi na hodinu zastavily provoz mezi stanicemi Brno-Slatina a Šlapanice a odkláněly vlaky dálkové dopravy mezi Brnem a Olomoucí.

Témata:  Brno bomby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy