Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká reakce na volby: Kanadě během hlasování zkolaboval imigrační web

Kanada, Vancouver
Kanada, Vancouver
Foto: Pixabay

Ottawa/Washington - Kanadský imigrační server zkolaboval v době, kdy se na základě prvních odhadů do vedení v amerických prezidentských volbách dostal republikánský kandidát Donald Trump.

Jestli stránky kanadského úřadu zkolabovaly skutečně pod návalem zájmu Američanů zklamaných z předpokládaného vítězství realitního magnáta, není jasné.

Řada Američanů před volbami vážně i nevážně prohlašovala, že vyhraje-li Trump, emigrují. Například kanadský ostrov Cape Breton těchto výroků využil a založil na nich svou kampaň na přilákání turistů z USA.

Prezidentské volby ve Spojených státech přinesly dramatický zvrat, oproti předvolebním průzkumům má Bílý dům na dosah republikánský kandidát Donald Trump.

Témata:  Donald Trump Kanada volby v USA

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy