Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nárožný zůstává ve vazbě, je obviněn z přípravy vraždy

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Ostravský krajský soud vyhověl stížnosti žalobce na verdikt přerovského soudu a ponechal ve vazbě Pavla Nárožného. Ten je obviněn z přípravy vraždy.

Přerovský soud se rozhodl v září vazbu obviněného muže nahradit mírnějšími opatřeními. Podle informací ČTK šlo o záruku dvou lidí a přijetí slibu obviněného. Nárožný se však na svobodu nedostal, státní zástupce totiž podal na místě stížnost.

Ostravský krajský soud nedávno v neveřejném jednání stížnosti žalobce vyhověl, záruky podle něj nebyly dostatečné.

Muž podle obvinění připravoval vraždu v souvislosti s dědickým řízením po svém zavražděném otci. Zadržen byl na začátku února v Přerově, ve vazbě je tak již devět měsíců.

Nárožný také již několik let čelí obžalobě z dvojnásobné vraždy manželského páru z roku 2009, šlo o jeho otce a otcovu manželku. Jejich těla se dosud nenašla. Muže krajský soud zprostil třikrát obžaloby. Zároveň případ nařídil projednat jinému senátu. Vzhledem k tomu, že v Olomouci se touto kauzou již jiný trestní senát zabývat nemůže, dostal ji na stůl ostravský soud. Nové jednání dosud nebylo nařízeno.

Témata:  Pavel Nárožný soudy

Aktuálně se děje

3. května 2024 8:52

USA nevidí ochotu Číny pracovat na dosažení spravedlivého míru na Ukrajině

Podle Johna Kirbyho by Spojené státy uvítaly, kdyby se Čína zúčastnila globálního mírového summitu, ale vyjádřil pochybnosti, zda Peking chce podpořit spravedlivý mírový plán pro Ukrajinu.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy