Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spratkové, Trump že není váš prezident? Ty tu máme taky, zuří Štěpánek

Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Petr Štěpánek, hlasitý kritik České televize a první místopředseda Alternativy pro českou republiku už před prezidentskými volbami v USA dával jasně najevo, že podporuje republikána Donalda Trumpa. Když se objevily zprávy, že někteří Američané kvůli jeho zvolení vyšli do ulic, pěkně se rozzlobil.

„Vyrostla generace spratků. Nejsou to samozřejmě všichni mladí lidé, ale část z nich ano. Vidíme je právě teď v ulicích amerických měst, kde hulákají, že Trump není jejich prezident, stejní spratci okupují na Žižkově kliniku," uvedl s odkazem na Autonomní sociální centrum Klinika, které se proslavilo především díky tomu, že nechce opustit budovu na pražském Žižkově.

„Jsou to mladí lidé, kteří vyrostli v materiálním dostatku, ale pohrdají tradičním systémem společenských hodnot a demokracii uznávají pouze, když je po jejich. Jejich matkou je politická korektnost a otcem kulturní neomarxismus. Není dobré se se spratky mazlit," má jasno politik.

Na sociálních sítích politik a komentátor přiznal, že zpravodajství o Trumpovi dál sleduje. „Na dolní liště ČT 24 krauluje (mimo jiné) vskutku zásadní informace, že Trumpa i přes jeho sexistické výroky volilo 42 procent žen. Jestli ono to nebude tím, že i něžné pohlaví má sex rádo," rýpnul si do novinářů Štěpánek.

Témata:  Petr Štěpánek Donald Trump

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.