Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smrtelná nehoda aut v Brně. Řidič nadýchal 1,5 promile

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Brno - Dnes ráno došlo ve směru od Svitav na centrum Brna ke smrtelné dopravní nehodě. Při srážce dvou aut zahynul 60letý spolujezdec, řidič druhého vozidla nadýchal kolem 1,5 promile alkoholu.

"Spolujezdec z Volkswagenu na místě podlehl zraněním," uvedla mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová. V péči záchranářů skončil i 43letý řidič. "Utrpěl mnohočetná zranění vážného charakteru. Lékař mu zajistil dýchací cesty a dal ho na plicní ventilaci," dodala mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.

35letý řidič ze Škody Rapid se zranil lehce na noze. "Tento řidič měl však pozitivní dechovou zkoušku s výsledkem 1,5 promile. U druhého řidiče byla dechová zkouška negativní," řekla Komárová.

"Řidič Škody Rapid patrně vjel do protisměru. Příčinu ale zatím vyšetřujeme a zjišťujeme míru zavinění," dodala Komárová.

Policie po dobu vyšetřování odkláněla provoz z Hradecké ulice přes Hapalovu ulici. Když bylo místo kolem 10:30 znovu průjezdné, střetla se tam  tři další auta. "Nikomu se ale nic nestalo a silnice je průjezdná, protože auta jsou mimo ni," dodala Komárová.

 

Témata:  dopravní nehody Brno

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy