Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zimola má nápad: ČSSD by měla oddělit post premiéra a předsedy strany

Jiří Zimola /ČSSD/, hejtman Jihočeského kraje
Jiří Zimola /ČSSD/, hejtman Jihočeského kraje
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Sociální demokracie by měla podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD) uvažovat o rozdělení funkcí premiéra a předsedy strany.

Zimola to řekl v rozhovoru, který vyjde v pondělním vydání časopisu Týden. Sobotka tápe a měl by "projít reflexí a na rozdělení funkcí kývnout", myslí si Zimola.

Předseda vlády Sobotka plánuje na jarním sněmu ČSSD obhajovat předsednický post. Říjnové krajské a senátní volby však skončily pro stranu neúspěchem a sociální demokracie se propadla v posledních průzkumech veřejného mínění.

Zimola Týdnu řekl, že Sobotka jako předseda nemá plán, jak pokles preferencí zastavit a sociální demokraté už mu nerozumějí. "Vnímám ho jako člověka tápajícího, který možná naslouchá nejrůznějším hlasům a už neví, jaká je realita. A je mi ho líto," uvedl.

Témata:  Jiří Zimola Sociální demokracie (SOCDEM)

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy