Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda jmenovala dva nové členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Novými členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) se stali rektor Ostravské univerzity Jan Lata a emeritní rektor Českého vysokého učení technického Jiří Witzany. Do funkcí je tento týden jmenovala vláda.

Dva noví členové v RVVI nahradí Ivo Vondráka a senátorku Evu Sykovou (za ČSSD), která na členství v radě rezignovala začátkem června kvůli kauze léčby kmenovými buňkami.

Lata bude jako expert na vnitřní lékařství zastupovat v RVVI medicínské obory, naopak Witzany bude mít na starosti technické obory.

Oba nové členy aktuálně čeká podle vicepremiéra Pavla Bělobrádka práce na novém zákoně o podpoře výzkumu a příprava návrhu rozpočtu na vědu.

Koncem září se prvním místopředsedou vládní rady stal Petr Dvořák, prorektor Masarykovy univerzity pro výzkum. Dalším novým místopředsedou je filozof Pavel Baran, ředitel Filosofického ústavu Akademie věd ČR.

Témata:  vláda Pavel Bělobrádek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy