Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ÚS nevyhověl stížnosti muže, který dostal za vraždu 15 let

Ústavní soud ČR
Ústavní soud ČR
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Ústavní soud (ÚS) nevyhověl stížnosti Oldřicha Nováka, který dostal za vraždu svého známého 15 let vězení. Plné odůvodnění zatím ÚS nezveřejnil, patrně se ztotožnil se stanoviskem Nejvyššího soudu.

Vražda se stala na přelomu let 2011 a 2012 v Novákově domě v Honěticích na Kroměřížsku. Předcházela jí hádka mezi podnapilým Novákem a tehdy čtyřicetiletým mužem, který se údajně nevhodně choval k pachatelově družce.

Novák vzal na chodbě pětikilové štípací kladivo a poškozeného s ním dvakrát udeřil do hlavy. Muž utrpěl poranění mozku, na místě svým zraněním podlehl. Tělo poté obžalovaný odtáhl do kůlny a následně hodil do studny. Kosterní pozůstatky později našli noví obyvatelé domu, když studnu čistili.

Proti Novákovi svědčila jeho někdejší družka i další lidé, jimž se údajně s činem pochlubil. "Soud prvního stupně všechny provedené důkazy velmi pečlivě analyzoval a vyhodnotil je tak, jak mu ukládá trestní řád," stojí v rozhodnutí Nejvyššího soudu z letošního léta.

Témata:  vražda Ústavní soud ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy